Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγ. Παρασκευής Λέσβου

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός γυναικών Αγ. Παρασκευής Λέσβου
Η ‘Σελάδα’
Τηλ. -fax: 22530-31196

Κατάλογος Προϊόντων Συνεταιρισμού

Διάφορα 
                                    
·         Κουλούρες
·         Κουλούρια

·         Παξιμάδια,
αμυγδάλου,
κρασιού
·         Μακαρόνια
·         Χιλοπίτες
·         Τραχανάς
·         Λαδοτύρι
·         Λάδι
αρωματικό
·         Ελιές
·         Γάβρας
·         Ποτά

 

Γλυκά
Κουταλιού
·         Σύκο
·         Σταφύλι
·         Κίτρο
·         Φιστίκι
·         Κεράσι
·         Βερίκοκο
·         Λεμόνι
·         Ατζούρι
·         Νεράντζι
·         Βύσσινο
·         Κολοκύθι
·         Μελιτζανάκι
·         Ντοματάκι
 Αλμυρά
·         Τυροπιτάκια
·         Σπανακοπιτάκια με
μπεσαμέλ
·         Σπανακοπιτάκια
·         Πιροσκί
·         Κοτοπιτάκια
·         Σου αλμυρά
·         Κρεατοπιτάκια
·         Πιτσάκια
·         Λουκανικοπιτάκια


          Γλυκά
·         Κυδονόπαστο
·         Αποξηραμένα σύκα
·         Εργολάβοι
·         Λουκούμια
·         Σαμπλέ
·         Πλατσέντα
·         Μπακλαβάς
·         Αμυγδαλωτά
·         Φωλιές
·         Γλυκά ταψιού
·         Κεϊκ
·         Μαρμελάδες
·         Μυζιθροχαλβάς



Αγία Παρασκευή Λέσβου


Λέσβος, ένα νησί όπου η παράδοση συνεχίζεται στον τρόπο παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Η ζωή στην Αγία Παρασκευή διατηρεί πολλά από παλιό αγροτικό της χαρακτήρα.
Κοπάδια από πρόβατα γεμίζουν τα χαμηλά βοσκοτόπια και αμέτρητα είναι τα γίδα που βοσκούν στις βουνοπλαγιές.
Πυκνοί είναι  οι ελαιώνες που πλαισιώνουν την Αγία Παρασκευή και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τη συλλογή του ελαιόκαρπου κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Τα γόνιμα σιτοχώραφα που απλώνονται στους γύρω λόφους προσφέρουν την πλούσια σοδειά τους και η εύφορη γη αποδίδει καρπούς που δεν έχουν χάσει τίποτα από την παλιά τους νοστιμιά.
Τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας κατά μεγάλο μέρος καλύπτουν τα προϊόντα της παραγωγής τους.
Το τυροκομείο απορροφά τις μεγάλες ποσότητες της γαλακτοπαραγωγής ωστόσο η συνήθεια να «πήζουν» οι νοικοκυρές το τυρί της οικογένειας διατηρείται σε πολλά νοικοκυριά.
Τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού από τα εποχιακά φρούτα καθώς και το ελληνικό καφεδάκι προσφέρονται στον επισκέπτη μέσα στο πνεύμα της νησιωτικής φιλοξενίας, ενώ η παραδοσιακοί μπακλαβάδες, τα αμυγδαλωτά και τα τσουρεκάκια δεν λείπουν από κανένα σπιτικό τις ημέρες των εορτών.

Μια μικρή ομάδα γυναικών του χωριού δημιούργησε το δικό της αγροτουριστικό συνεταιρισμό.
Ενώνοντας την πείρα τους ως νοικοκυρές, παρασκευάζουν τα προϊόντα που εμπορεύονται, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πελάτες να απολαύσουν όλη την γεύση που κρύβουν οι δοκιμασμένες από χρόνια ντόπιες συνταγές.

Επιμέλεια
Μεταξία Ζουμπούλη
Γιάννης Τσακύρης

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΥΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΙΝΗ ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΣΑΣ ΤΗΝ ΗΜΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΜΠΟΡΙΤΕ ΕΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΑΝ !!!ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΤΗΛ 6945766636/ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ /ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΙΛ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή